Mol go’shti.
Buyrak go’sht mahsulotidan taom tayyorlash
Taom tayyorlash quyidagi tartibda olib boriladi
1-qadam:
Buyrakni kamida 3-5 marta yuvish talab etiladi.Yuvilgan buyrakni qon tomirlari va keraksiz qismlaridan ajratiladi.
2- Qadam Tozalangan buyrakni 8 -12 soat davmida sovuq suvga namlanishi uchun qoldiriladi.
3- Qadam Namlangan buyrak bo’laklarini 2 bo’lakga bo’lib yarmidan kesib, buyrakni Fre-pishirishga tayyorlaymiz.
4- Qadam Piyoz va sarimsoqni oldindan kesib tayyorlab olamiz va unga soya SOUS qo’shib tuz namaklartini sozlaymiz. Bundan tashqari, oldindan to’g’ralgan yosh qizil qalampir va kunjut moyi quyib yarim soat maza olish uchun dam berib qo’yamiz.
5-Qadam Bu vaqtda tovamizga o’simlik yog’i solib qizdirish uchun gazga qo’yamiz. Qizigan yog’imizga dam olgan buyrak bo’lakchalarini solamiz.
6- Qadam 10 daqiqadan so’ng tayyor taomimizni bezatilgan likopchalarga solamiz va dasturxonga tortamiz.
YOQIMLI ISHTAHA